zobacz piekarnię na www.piekarniapochopien.com
Chleb to jeden z głównych składników ludzkiej diety. Jemy go naprawdę wiele, zatem najlepiej, kiedy będzie on najwyższej jakości. Nic więc dziwnego, że wytwarzane w fabrykach chleby tracą ostatnimi czasy klientów – bywają niedobre, a po kilku dniach są już niezdatne do zjedzenia. Na polskich stołach ostatnio bardzo często goszczą natomiast chleby wyrabiane tradycyjnymi metodami i pozbawione syntetycznych domieszek poprawiających ich wytrzymałość. Dlaczego warto je jeść? W jaki sposób one są produkowane? Jak działa tradycyjna piekarnia?
Co znajdziemy w tradycyjnej piekarni?
Jak łatwo się domyśleć, tradycyjna piekarnia w Krakowie czy innych dużych miejscowościach swoją ofertę opiera na tradycyjnych wypiekach. Zwykle bywają produkowane na zakwasie, jednak możemy znaleźć także pieczywo na drożdżach. Oprócz tego miłośnicy tradycyjnych piekarni często wybierają pieczywo, które w ostatnich dekadach wycofano z rynku – na przykład precle. Tradycyjne pieczywo dostarcza często też rozmaite ziarna oraz suszone owoce.
Produkty z tradycyjnej piekarni – atuty
Przyczyną dobrej renomy rzemieślniczego chleba okazuje się przede wszystkim jego aromat – pod tym względem plasuje się dużo wyżej niż pieczywo z fabryki. Atutem takiego chleba jest także jego różnorodność – wśród dziesiątek odmian najróżniejsi ludzie znajdą wyroby dla siebie. Nie sposób zapomnieć także tego, iż produkty, które oferuje rzemieślnicza piekarnia są dużo zdrowsze, gdyż nie dostarczają szkodliwych dla ludzkiego organizmu syntetycznych ulepszaczy.
Adres firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]