Jakie pieczywo powinno się kupować?

pieczywo na www.piekarniapochopien.com/wyroby-piekarnicze.html

Pieczywo jest podstawą diety człowieka w naszej kulturze. Wyrabiane jest z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających smak wypieków, takich jak sezam, słonecznik lub mak.

Dlaczego warto jeść pieczywo?

Pieczywo to pożywienie niezwykle bogate w wiele najróżniejszych składników energetycznych i odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją przede wszystkim białka, aminokwasy i węglowodany. Należy wspomnieć jednocześnie o błonniku, jak również wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej kupować pieczywo w piekarniach tradycyjnych. Ma się wtedy gwarancję, że spożywane produkty nieprędko staną są nieświeże.
Ze znakomitych wyrobów i niesamowitej dbałości o klienta słyną szczególnie piekarnie krakowskie, sławiące się nieustającym zaufaniem kupujących. Sprzedawany w nich chleb wypiekany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją najlepszej jakości użytych składników i dobrego smaku.

Adres firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]